PARKER FERRELL – LOVE RUNS THROUGH

Artiest info
Website
facebook
 

Parker Ferrell is een 36-jarige Amerikaanse singer-songwriter uit Tulsa, Oklahoma die toch al sinds meer dan 20 jaar meedraait in de folk- en countryscène als gitarist, componist, zanger, songschrijver en bandleider. Zijn laatste muzikale realisatie bestaat uit het album “Love Runs Through” met zeven door hemzelf geschreven liedjes. Het is zijn allereerste soloplaat die hij heeft opgenomen met de 45-jarige Amerikaanse singer-songwriter en producer Jared Tyler die we misschien nog kennen dankzij zijn vroegere samenwerkingen met o.a. Malcolm Holcombe, Buddy Miller, Emmylou Harris, ‘Wilco’ en ‘Nickel Creek’.

“Love Runs Through” werd in Tulsa opgenomen in de ‘Blue Alleluia Studio’ van Jared Tyler en in de ‘Ripley Farm Studio’ van de legendarische countryrocker Steve Ripley, de in 2019 plots overleden leadzanger van ‘The Tractors’. De opnamen werden begeleid door een hele serie lokale instrumentalisten waaronder Michael Frost op drums, Zach Hardin op basgitaar en Andrew Bair op piano, aangevuld met strijkers en blazers. Zo creëerden ze een mooie volle sound bij de zeven liedjes op deze plaat. Toch is het een ‘lo-fi’-album gebleven met intimistisch klinkende folkliedjes zoals het eerbetoon aan zijn kinderen in de song “To Deserve You” en de albumtiteltrack “Love Runs Through”, nummers die we hier allebei ter kennismaking met het werk van Parker Ferrell op de twee bijgaande audiovideo’s hebben meegegeven.

Een opvallende track op deze plaat is het als wereldmuziek gebrachte nummer “Malala (You’re The Happiest Girl In The World)” over het Afghaanse meisje Malala Yousafzai die als activiste voor vrouwenrechten door de Taliban werd verbannen en het slachtoffer werd van een poging tot moord toen ze werd neergeschoten, enkel en alleen omdat ze wilde gaan studeren. Bij de song “To All The Friends I’ve Known” doet de zoetgevooisde stem van Parker Ferrell me denken aan die van Paul Simon.De melodieën bij de meeste nummers zouden trouwens niet misstaan hebben op albums van artiesten zoals de helaas overleden folk- en countryzanger Gordon Lightfoot (remember zijn songs “Rainy Day People” en “If You Could Read My Mind”) of pianist Marc Cohn die we zeker nog kennen van zijn wereldhit “Walking In Memphis”.

De meest emotioneel geladen song op dit album is “Lauren Kimberly”, een prachtig liefdeslied dat hij schreef voor zijn echtgenote Lauren en dat hij aan haar en hun drie kinderen Noah, Samuel en Ayla opdraagt. Ook het intieme slotnummer “Unlikely Love” wordt aan zijn geliefde vrouwtje opgedragen. We lazen ergens dat Parker Ferrell deze zeven liedjes op “Love Runs Through” over een periode van tien jaar heeft geschreven. Hij heeft ze muzikaal en tekstueel verfijnd tot ze klaar waren om op dit eerste soloalbum geplaatst te worden. Het eindresultaat is een haast perfecte plaat die zeker in de smaak zal vallen bij iedere muziekliefhebber die houdt van emotionele en poëtische liefdesliedjes.

(valsam)